adria

Minibus prevoz
Najam putničkih kombija , usluga viziranja

Rezervišite odmahKombi prevoz BEOGRAD - N.Sad - Palić - Subotica - SEGEDIN - Budimpešta - Beč

Kombi prevoz Beograd - Segedin - Beograd se vrši po principu “od vrata do vrata”. Agencija Adria Travel organizuje kombi prevoz od Beograda do Segedina bez fiksnog reda vožnje. Jednostavno, red vožnje se formira na osnovu potreba putnika koji sa nama putuju linijom od Beograda do Segedina.

Prevoz kombijem od Beograda do Segedina traje nešto više od tri sata. Putnike preuzimamo sa bilo koje adrese u Beogradu (hotel, aerodrom, autobuska stanica, železnička stanica) i vozimo do bilo koje adrese u Segedinu. Ukoliko putnik kreće iz Novog Sada, mesto polaska je ispred železničke stanice (kod „stare lokomotive“) dok putnike koji kreću iz Subotice preuzimamo ispred hotela „Patria“. Još jednom napominemo da zahvaljujući tome što se kombi prevoz do Segedina organizuje više puta u toku dana, u mogućnosti smo da većini putnika maksimalno izađemo u susret po pitanju vremena polaska.

Segedin

Postoje podaci prema kojima je Segedin bio naseljen još u antičko doba. Naziv Segedin prvi put se pominje 1183. godine. Nakon invazije Mongola i sticanja statusa slobodnog kraljevskog grada 1498. godine. Turci su Segedin osvojili 1543. godine i u to vreme se u Segedinu razvila proizvodnja paprike. Oslobođen je 1686. godine dok je 1715. godine ponovo dobio status slobodnog kraljevskog grada. Grad se razvijao tako da je 1721. godine otvorena prva gimnazija, nešto kasnije oko 1854. godine Segedin je počeo da razvija svoju privredu. Na razvoj Segedina negativno se odrazila velika poplava, nakon koje je nestao skoro ceo grad. Pretrpeo je i značajne gubitke tokom Prvog i Drugog svetskog rata. Danas je Segedin četvrti po veličini grad u Mađarskoj i značajna turistička destinacija.

Segedin se nalazi u južnom delu Mađarske, na mestu gde se Mureš uliva u Tisu. Smatra se da naziv Segedin potiče od reči szög, koja na mađarskom jeziku označava ugao. Razlog je taj što Tisa prolazi kroz grad praveći ugao. Sa druge strane, veruje se i da vodi poreklo od mađarske reči sziget, koja označava ostrvo. Glavni grad ove županije je Čongrad. Zauzima površinu od oko 280 km² i naseljava ga oko 162.000 stanovnika. S obzirom da se nalazi u središnjem delu Panonske nizije, Segedin je bogat vodom i poznat je po velikom broju sunčanih dana u godini. Klima je kontinentalna pri čemu su leta vruća a zime hladne sa malom količinom padavina.

Segedin je poslednjih godina postao veoma popularna destinacija za šoping. Šoping u Segedinu nije namenjen isključivo za šoping odeće kao što je to slučaj u drugim evropskim šoping destinacijama već kao destinacija u kojoj se mogu kupiti povoljne namirnice. Ipak, čak ni to nije jedina vrednost Segedina, ovog interesantnog grada u Mađarskoj. Postoje brojne atrakcije koje možete videti kada krenete na put u Segedin, pa evo koje su i šta tamo treba kupiti.Prijatelji

Linkovi

O Nama

Vozni Park

Društvene mreže

Twitter

Facebook

Instagram

Kontaktirajte nas

Ustanička 128b, 11000 Beograd, Srbija
+381 11 347 000 2 ; +381 11 347 000 3
Kombi prevoz:+381 64 64 64 845
Telefon (0-24):+381 64 64 64 845
Email: info@adriatravel.rs

Svi podaci na sajtu su informativnog karaktera i podložni su promenama. Za detaljnije informacije kontaktirajte nas.

© 2017 Copyright Adria Travel | Created by KVM