adria

Minibus prevoz
Najam putničkih kombija , usluga viziranja

Rezervišite odmahKombi prevoz BEOGRAD - N.Sad - Palić - Subotica - Segedin - BUDIMPEŠTA - Beč

Kombi prevoz Beograd - Budimpešta - Beograd se vrši po principu “od vrata do vrata”. Agencija Adria Travel organizuje kombi prevoz od Beograda do Budimpešte bez fiksnog reda vožnje. Jednostavno, red vožnje se formira na osnovu potreba putnika koji sa nama putuju linijom od Beograda do Budimpešte.

Prevoz kombijem od Beograda do Budimpešte traje nešto više od četiri sata. Putnike preuzimamo sa bilo koje adrese u Beogradu (hotel, aerodrom, autobuska stanica, železnička stanica) i vozimo do bilo koje adrese u Budimpešti. Ukoliko putnik kreće iz Novog Sada, mesto polaska je ispred železničke stanice (kod „stare lokomotive“) dok putnike koji kreću iz Subotice preuzimamo ispred hotela „Patria“. Još jednom napominemo da zahvaljujući tome što se kombi prevoz do Budimpešte organizuje više puta u toku dana, u mogućnosti smo da većini putnika maksimalno izađemo u susret po pitanju vremena polaska.

Budimpešta

Budimpešta (mađ.Budapest),glavni grad Mađarske i glavni politički,industrijski,trgovački i saobraćajni centar zemlje. Glavni grad se sastoji iz dva dela, Budima i Pešte, koji se pružaju duž obale Dunava, sa dva posebna karaktera u okviru istog grada. Budim i Pešta povezani su predivnim mostovima i ukupno ih ima devet.

Budimpešta је najznačajniji мađarski putni terminus;svi glavni auto-putevi završavaju u Budimpešti. Rека Dunav protiče kroz Budimpeštu nа putu ка Crnom моru. Budimpešta је кroz istoriju bila važna trgovačka luka.Budimpeštanski metro је drugi najstariji nа svetu 1894.god.(posle londonskog). Та metro linija nа dubini оd sамо nekoliko метаrа је prvih godina bila sа konjskom vučom. Aerodrom se nalazi istočno od centra grada u XVIII okrugu u Peštsentlorincu (Pestszentlorinc). Aerodrom nosi ime po čuvenom mađarskom kompozitoru Francu (Ferencu) Listu.

Budimpešta ima šta da ponudi posetiocima. Muzeji i galerije, crkve i sinagoge, dvorci i istorijske zgrade, banje i bazeni su prisutni u gradu sa prepoznatljivim uticajem secesije. Budimpešta je živ, kosmopolitski grad koji prati trendove. Od ljubiteja dizajna, arhitekture, mode do gurmana, svi će naći nešto za njih interesantno u ovom gradu, koji se konstantno menja. Budimska tvrđava na uzvišenju – mesto koje možete nazvati Starim gradom Budima – je vekovima bilo kulturni i strateški centar grada, a to je mesto koje je tokom istorije iskusilo 30 opsada. Ribarska kula (Halászbástya) Ribarska kula je često prva zaustavna stanica turista koji posećuju Budimpeštu, ova impresivna kula pruža povoljnu priliku da sa jednog uzdignutog mesta bacite nesvakidašnji pogled na grad Gelertovo brdo (Gellért hegy).

Danas u Budimpešti živi preko dve hiljade Srba,oni su mahom potomci dalekih predaka iz „Čarnojevićevog јата“koji su sе doselili Velikom seobom Srba 1690.god.Srpska zajednica jeste malobrojna,ali veoma aktivna i dobro organizovana. Srbi u Bidimpešti imaju svoju Srpsku pravoslavnu crkvenu opštinu sа sabornim hramom Velikomučenika Svetog Georgija u Srpskoj ulici (маđ.Szerb utca)blizu popularne Vacke (маđ.Váci utca)ulice.

U blizini Budimpešte nalazi se malo mesto Sentandreja. Nekada je ovo bio gradić u kome su živeli Srbi, danas ih ima jako malo. Kada kročite u njega, imaćete utisak kao da ste u nekom mediteranskom gradiću iz tridesetih godina prošlog veka. Ulice su uzane, strme i kamene, i dok se njima spuštate imate utisak da ćete svakog trenutka izaći na more, međutim ispred vas će se ukazati Dunav.Prijatelji

Linkovi

O Nama

Vozni Park

Društvene mreže

Twitter

Facebook

Instagram

Kontaktirajte nas

Ustanička 128b, 11000 Beograd, Srbija
+381 11 347 000 2 ; +381 11 347 000 3
Kombi prevoz:+381 64 64 64 845
Telefon (0-24):+381 64 64 64 845
Email: info@adriatravel.rs

Svi podaci na sajtu su informativnog karaktera i podložni su promenama. Za detaljnije informacije kontaktirajte nas.

© 2017 Copyright Adria Travel | Created by KVM